Webinar: thuiszorg indicering met RAI en integratie met het NZa cliëntprofiel

Schrijf je in en kijk meteen!
Bekijk webinar

Thuiszorg indicering met RAI en integratie met het NZa cliëntprofiel

Inhoud
RAI is een wereldwijd gevalideerde zorgstandaard die de zorgsituatie bijhoudt en objectief evalueert. De gebruiksvriendelijke Pyxicare software geeft adviezen voor een zorgplan op maat, proactief en met concrete adviezen voor interventies.Uniek aan RAI is dat het instrument zowel intramuraal als thuis kan ingezet worden.

In dit webinar focussen we op de thuiszorg. Met RAI bouw je niet alleen een zorgplan, maar maak je ook een correcte indicering voor passende financiering. Daar kwam recent het NZa cliëntprofiel bij, automatisch afgeleid uit een RAI inschaling. 1 geïntegreerde tool dus voor kwalitatieve zorg én correcte financiering. 

Programma
  • Kennismaking met RAI: wat is RAI en hoe zorgt het voor meer zorgkwaliteit? Welke adviezen geeft RAI voor het zorgplan? - Prof. dr. Hein Van Hout (Amsterdam UMC).
  • RAI thuiszorg pilot bij RST Zorgverleners: eerste ervaringen en conclusies -  Wieneke Mulder - Blaauwendraad (RST Zorgverleners)
  • RAI en het NZa cliëntprofiel: Welke indicering berekent RAI voor de thuiszorg? Hoe verhoudt het NZa cliëntprofiel zich tot RAI?- Prof. dr. Hein Van Hout (Amsterdam UMC).
  • Pyxicare demo: RAI + NZa cliëntprofiel - Bert Paepen (Pyxima)
  • Vraag en antwoord

​​​​​​​Verduidelijking vanwege NZa:
In het webinar werd de indruk gewekt dat de NZa cliëntprofielen bepalend zijn voor de indicatiestelling. Dit is niet het geval. Het cliëntprofiel bepaalt niet hoeveel zorg een cliënt krijgt. De wijkverpleegkundige blijft verantwoordelijk voor de indicatie en bepaalt daarmee hoeveel en welke zorg een cliënt nodig heeft. De cliëntprofielen hebben hier geen invloed op. De cliëntprofielen hebben als doel om zicht te krijgen op de verwachte hoeveelheid zorg over een langere tijd. Op basis daarvan kunnen zorgaanbieders en zorgverzekeraars afspraken maken over de vergoeding van die zorg. Ze hebben daarmee een ander doel dan de indicatiestelling. De cliëntprofielen zijn bedoeld voor de bekostiging en niet voor de indicatiestelling. Meer informatie over het werken met cliëntprofielen is te vinden op https://www.nza.nl/zorgsectoren/wijkverpleging/bekostiging-wijkverpleging. Kijk ook naar het Actiz webinar over dit onderwerp: https://youtu.be/eBKO4RqNbmw.

Doelpubliek
Locatiemanager, kwaliteitsverpleegkundige, verpleegkundige,  verzorgende of EVV in de extramurale ouderenzorg.

Presentatie door
  • Prof. dr. Hein Van Hout, interRAI fellow, Amsterdam UMC, NedRAI
  • Wieneke Mulder - Blaauwendraad, Teammanager V&V bij RST Zorgverleners
  • Bert Paepen, managing director bij Pyxima
  • Erik Muller, sales director bij Pyxima

Duur
60 minuten

Kostprijs
gratis

Je kunt het webinar volgen vanaf je computer, tablet of telefoon.

Schrijf je nu in om het webinar te kunnen bekijken. Je ontvangt een bevestiging van je registratie per e-mail.

Vragen en interactie
We maken deze webinar graag interactief! Stel je vraag via de chat functie of vraag het ons op voorhand via bert@pyxicare.com

Deel dit webinar